12 Haziran 2013 Çarşamba

Mayalı Patlıcanlı Göçmen Böreği

Mayalı Patlıcanlı Göçmen Böreği



Malzemeler;

Hamuru İçin;

1 tatlı kaşığı toz maya
1,5 su bardağı ılık su
1 tatlı kaşığı şeker
Aldığı kadar un
tuz

İçi için;
4 tane patlıcan
2 adet soğan
2 -3 adet domates
3 adet sivri biber

Arasına sürmek için;
zeytinyağı
çiçek yağı

Yapılışı;

İlk önce iç malzemelerimizi hazırlıyoruz.Bunun için patlıcanları alacalı soyup minik küpler halinde doğruyoruz ve tuzlu suya bastırıyoruz.Bir saat kadar tuzlu suda bekletiyoruz.Soğanları yemeklik küp küp doğruyoruz.Sivri biberleri ince ince doğruyoruz.Domatesleri küp küp doğruyoruz.Büyükçe bir tavanın içine göz kararı sıvı yağ koyup önce soğanları kavuruyoruz soğanlar şeffaflaşınca içerisine süzdüğümüz patlıcanları ilave edip güzelce kavuruyoruz patlıcanlar iyice yumuşayınca biberleri ekliyoruz,biberler yumuşayınca da domatesleri atıyoruz tuzunu ilave ediyoruz.Domatesler suyunu çekince ocağın altını kapatıp soğumaya bırakıyoruz.

Derince bir yoğurma kabının içerisine mayamızı alıyoruz , üzerine şeker ve ılık suyu döküp karıştırıyoruz.Bu karışımın üzerine aldığı kadar un ilave edip tuz ekliyoruz , yoğuruyoruz.Yoğurduğumuz hamuru yaklaşık 10 bezeye ayırıyoruz.20 dakika kadar mayalanması için bekletiyoruz.Bezelerin her birini yuvarlak tepsimizin büyüklüğünde açıcağız. Yağlamış olduğumuz tepsiye ilk önce ilk hamurumuz açıp yerleştiriyoruz.Zeytinyağı-çiçek yağı karışımından fırçayla üzerine sürüyoruz.Daha sonra ikinci hamurumuzu açıyoruz onu da üzerine koyup yine yağ sürüyoruz.Hazırlamış olduğumuz içi 2'ye bölüp 4 hamurda bir içini koyuyoruz.Bu şekilde bütün bezeler bitinceye kadar işlemi tekrarlıyoruz.En son böreğimizin üzerine de yağ sürüp 200 dereceli fırında nar gibi kızarana kadar pişiriyoruz.

Pişen böreklerimizi dilimliyoruz.Ilık veya soğuk olarak servis ediyoruz.Afiyet Olsun .

Tarif; Esra

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder