13 Haziran 2013 Perşembe

Fırında Tavuklu Bezelye Yemeği

Fırında Tavuklu Bezelye Yemeği






Malzemeler;

Parça tavuk eti (tavuğun neresini tercih ediyorsanız )
1 kg. bezelye
2 orta boy patates
2 havuç
1 büyük soğan
2 yemek kaşığı salça
Tavuk suyu

Yapılışı;

·         İlk önce tavuklarımızı haşlayarak yemeğimizi yapmaya başlıyoruz. Tavukları güzelce yıkayarak ister düdüklü tencere isterseniz normal tencerede yumuşayana kadar haşlıyoruz. Suyunu atmıyoruz.
·         Soğanı, patatesi ve havucu küp küp doğrayarak 
hazırlıyoruz. Bir tencerenin içerisine bolca sıvı yağ koyuyoruz (ben zeytinyağı tercih ettim) .Soğanları atıyoruz ve şeffaflaşıncaya kadar kavuruyoruz daha sonra ise salçasını ilave ediyoruz, salçayı da bir iki çevirerek kavuruyoruz. Daha sonra içerisine patatesleri, bezelyeyi, havucu atıp kavurma işlemine devam ediyoruz. Tuz ve karabiber serpiyoruz. Tavuk suyundan ilave edip sebzeler biraz yumuşayınca kadar pişiriyoruz çok değil ama çünkü daha fırında pişireceğiz.
·         Hazırlamış olduğumuz sebzeleri ısıya dayanıklı bir cam tepsiye suyuyla beraber dökerek güzelce yayıyoruz. Haşlayıp süzdüğümüz tavukları da aralara yerleştiriyoruz. Tavukların üzerine yemeğimizin salçalı suyundan renk vermesi amacıyla gezdiriyoruz. 200 dereceli fırında yemeğimiz fazla suyunu çekip kızarana kadar pişiriyoruz. Yemeğimiz çok sulu kalmayacak şekilde pişiriyoruz.
·         Pirinç pilavı ile servis ediyoruz.
·         Afiyet Olsun.
Tarif; Serpil


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder