20 Haziran 2013 Perşembe

El Açması Gözleme

El Açması Gözleme


Hamuru için malzemeler;

4 su bardağı un
1 paket instant maya
ılık su
tuz

İç Malzemeleri

1/2 kg. ıspanak
2 adet soğan
250 gr.lor peyniri
tuz
karabiber

Sürmek için;
tereyağı

Yapılışı;

İlk önce iç malzememizi hazırlayalım ve soğuması için kenara alalım.Bunun için soğanları küp küp doğrayalım ve az yağda şeffaflaşıncaya kadar öldürelim.Daha sonra içerisine yıkayıp doğradığımız ıspanakları ilave edelim bir ikide öyle çevirelim.Ama çok kavurmayacağız .Daha sonra altını kapatıp tuz ve karabiber ekleyelim.
Soğuması için kenara alalım.Soğuyunca içerisine lor peynirini ekleyip karıştıralım.

Hamur için gerekli olan malzemeleri derince bir yoğurma kabına alalım ve suyunu az az ekleyerek hamurumuzu yoğuralım.Kulak memesi kıvamında bir hamur elde edelim. Hamurun üzerini kapatarak mayalanmaya bırakalım.
Mayalanan hamurdan bezeler koparalım ve yuvarlayalım. Bezelerin üzerine un serperek merdaneyle ince hamurlar açalım. Hamurların yarısına ıspanaklı harçtan koyalım.Hamurları yarım ay şeklinde kapatalım.Ocak üzerinde gözleme aparatın da ya da teflon tavada pişirelim. Üzerlerine tereyağı sürüp servis edelim.

Afiyet Olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder