20 Haziran 2013 Perşembe

Un Kurabiyesi

Un Kurabiyesi

Ağızda dağılan enfes bir tarif.Ayni pastaneden alınmış gibi oluyor.Yapımı da oldukça pratik.Az malzemeyle hazırlanıp bir lezzet patlamasına dönüşen kurabiyemizi mutlaka denemenizi öneririm.


Malzemeler;

1 çay bardağı pudra şekeri
1 çay kaşığı kabartma tozu
6 çay bardağı un
1 paket margarin
(oda sıcaklığında yumuşamış)

Üzeri için;

Pudra şekeri

Yapılışı;


Derince bir yoğurma kabının içerisine margarini,pudra şekerini,unu ve kabartma tozunu alarak yoğurmaya başlayalım. İlk başta kırıklanan bir hamur olsa da yoğura yoğura pürüzsüz ve kulak memesi kıvamında bir hamura dönüşecek.Biraz fazla yoğurmak gerekiyor.
Hazırladığımız hamurdan büyük parçalar koparalım ve kalın bir yılan şekli verelim.Bu yılanı tezgaha alalım ve merdaneyle bastıralım.Vervine dilimleyelim.
Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine dizelim.Bir çatalla üzerine bastırıp şekil verelim.
170 dereceli fırında pişirelim.Pişirirken başından ayrılmayın hemen pişiyor.Açık renk kalmasına dikkat edelim.
Kurabiyeler soğuyunca üzerine pudra şekeri serpelim ve servis tabağına alıp servis edelim.
Afiyet Olsun.

Tarif;İlkay 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder