20 Mayıs 2013 Pazartesi

Pudingli Kurabiye



Pudingli Kurabiye oldukça pratik ve kolay bir tarif.İçerisine ekstra şeker falan da koymuyoruz pudingimizin şekeriyle hazırlanıyor.Düşünün şimdi canınız kurabiye istiyor ama evde şeker yok,gidip almakta çok zor geliyor ne yapacaksınız hemen bir pudingli kurabiye oldu bitti :)

Ben evde muzlu puding olduğu için muzlusunu kullandım ama sizler dilediğiniz pudingi kullanabilirsiniz özellikle damla sakızlı ve çilekli pudingle de ayrı bir şahane olduğunu belirtmek istedim.

Fazla sözü uzatmadan kurabiye  tarifimize geçelim isterseniz.

Pudingli Kurabiye



Malzemeler;

1 paket margarin
1 paket kabartma tozu
1 paket toz puding
Aldığı kadar un.

Yapılışı;

Margarini oda sıcaklığına getiriyoruz.Oda sıcaklığındaki margarini küpler halinde kesip yoğurma kabının içerisine alıyoruz.Üzerine 1 paket toz pudingi ve kabartma tozunu döküp yoğurmaya başlıyoruz.Azar azar unumuzdan da ilave edip yoğurmaya devam ediyoruz.İhtiyaç oldkça un ekliyoruz ve kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde ediyoruz.
Hazırlamış olduğumuz hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlıyoruz .Bir tabağa biraz toz şeker döküyoruz.Yuvarladığımız kurabiyeleri önce şekere batırıyoruz sonra yağlı kağıt serilmiş tepsiye diziyoruz,bu şeker işlemini yapmak zorunda değilsiniz dilerseniz hiç birşeye batırmadan da yapabilirsiniz.
170 derecede pişiriyoruz.

Afiyet Olsun.

Tarif ;İlkay


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder