20 Mayıs 2013 Pazartesi

Muhallebili Milföy

Muhallebili Milföy



Malzemeler;
1 paket milföy
2 su bardağı süt
1 su bardağı şeker 
4 yemek kaşığı un
Yarım labne peyniri
1 paket vanilya, pudra şekeri



Yapılışı;


Milföy hamurlarını buzluktan çıkarıp yumuşatıyoruz ve her milföyü karelere kesiyoruz,yağlı kağıda dizip olduğu gibi 180 derecelik fırında üzerileri kızarana kadar pişiriyoruz.Pastanın kremasını önceden hazırlayarak oda sıcaklığında soğutuyoruz.Krema dolaba girerse milföyü yumuşatıyor.


Kremayı hazırlamak için; süt,şeker ve unu tencerede iyice karıştırıyoruz,karışımı kısık ateşte muhallebi kıvamına gelene dek pişiriyoruz.Kaynamaya başlayınca vanilyayı ekleyerek karıştırıyoruz ve ocaktan alıp ılımaya bırakıyoruz,ılındıktan sonra yarım labne peynirinide ilave edip pürüzsüz bir hale gelene dek çırpıyoruz.

Pişen milföyler fırından alınır ve soğumaya bırakılır, soğuduktan sonra bütün milföyler ortadan ikiye bir bıçak yardımıyla kesilir ve muhallebi aralarını kaplıcak şekilde bir kaşıkla doldurulur ve üzerlerine pudra şekeri serpilerek dilerseniz çileklede süsleyerek bekletmeden servis yapılır

NOT: Nekadar bekletirseniz milföyler okadar çıtırlığını kaybeder ve yumuşar..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder