27 Mayıs 2013 Pazartesi

Patatesli Tuzlu Kek


Patatesli Tuzlu Kek



Malzemeler;

1 büyük patates
3-4 tane küçük sosis
1 ortaboy soğan
2 biber
1/4 demet maydanoz
2 su bardağı un
3 yumurta
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvı yağ
tuz
susam
çörekotu

Yapılışı;



Patatesi soyup küp küp doğrayalım.Soğanın kabuklarını soyup küp küp doğrayalım.Maydanozu ince kıyalım.Sosileri dörde bölüp küp küp doğrayalım.Biberleri ince ince doğrayalım.3 yumurta,2 su bardağı un,1 su bardağı yoğurt,1 su bardağı sıvı yağ,1 paket  kabartma tozu ve tuzu derince bir çırpma kabının içerisine alarak çırpalım.Bu karışıma doğradığımız malzemeleri ilave edip güzelce kaşık yardımıyla karıştıralım.
Yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye dökelim.Kaşık yardımıyla üstünü düzleyelim.Ve üzerine bolca susam ve çörek otu serpiştirelim.170 dereceli fırında nar gibi kızarana kadar pişirelim.Ilıyınca dilimleyerek servis edelim.
Afiyet Olsun.

Tarif ;İlkay 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder