27 Mayıs 2013 Pazartesi

Kıymalı Börek



Kıymalı Börek



Malzemeler;

5 adet yufka
250 gr kıyma
2 adet soğan
1/2 demet maydanoz
karabiber
tuz
2 yumurta
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ


Yapılışı;



Böreğimizi yapmaya ilk önce iç malzemesinden başlıyoruz. Bunun için iki ortaboy sağonı minik küpler halinde doğruyoruz.Tavaya çok az bir sıvı yağ alıp soğanları içerisine ilave edip şeffaflaşıncaya kadar kavuruyoruz.Kavrulan soğanlarımıza kıymayı ekleyip kavurmaya devam ediyoruz.Kıymalar kavrulunca ocağın altını kapatıp 1/2 demet ince kıyılmış maydanoz ,tuz ve karabiber ilve edip karıştırıyoruz.

Fırın tepsimizi hafif yağlıyoruz.Üzerine bir tane tam yufkayı seriyoruz. Diğer yandan 1 çay bardağı süt,1 çay bardağı yoğurt,1 çay bardağı sıvı yağ ve iki yumurtayu derince bir kasenin içerisinde çırpıyoruz.Serdiğimiz yufkanın üzerine kaşıkla biraz bu karışımdan döküyoruz  ve 1 yufkayı parçalayıp üzerine düzgünce serpiştiriyoruz.Tekrar karışımdan döküyoruz.İçimizi ikiye ayırıp yarısını koyuyoruz.Ve tekrar parçalanmış yufka,karışım işlemini tekrarlıyoruz.Taki yufkalar bitene kadar.Yufkalar bitince tepsimizin kenarlarından sarkan parçaları üzerine katlıyoruz.Bıçakla dilimliyoruz. Ve artan sosu üzerine döküyoruz.

180 dereceli fırında 45-50 dakika nar gibi olana kadar pişiriyoruz.Börekler pişipte fırından çıktığında üzerine nemli bir bez örtüyoruz ve ılımaya bırakıyoruz.Ilık Ilık servis ediyoruz .

Afiyet Olsun.

Tarif ; İlkay

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder