Kedi Dili İle Kolay Pasta
Malzemeler
• 1,5 paket kedidili bisküvisi
• 1 su bardağı soğuk süt (bisküvileri ıslatmak için)
Kreması İçin:
• 500 ml süt (yarım kilo)
• 1 kahve fincanı un
• 1,5 kahve fincanı şeker
• 1 paket vanilya
• 1 poşet krem şanti
Üzeri İçin:
• 1 poşet krem şanti
•1 çay bardağı süt
mevsim meyvaları
(kivi-çilek-portakal kullandım ben)
Yapılışı;
Kremasını hazırlamak için gerekli malzemeleri tencereye alın,krem şanti harici . Sürekli karıştırarak kıvamı koyulaşana kadar pişirin. Ocaktan aldığınız muhallebinin içerisine 1 poşet toz kremşanti dökerek mikserle iyice çırpın.Kremanın soğuması için kenarda bekletin .Diğer krem şantiyi 1 çay bardağı sütle çırpıp buzdolabına kaldırın. 1 su bardağı soğuk sütü tabağa koyun. Kedidili bisküvilerinin içe gelecek tarafını süte batırarak ıslatın. ( Bisküviler sütü çok çabuk emdiğinde 1 saniye kadar batırın, fazla batırırsanız aksi takdirde bisküviler hamur olacak kadar yumuşayabilir) . Kelepçeli kalıbın etrafına dikey biçimde bisküvileri dizin. Bir kaç tane kedi dili bisküviyi kırıp kalıbın tabanını kaplayın. Hazırladığınız kremanın yarısını bisküvilerin üzerine dökün. Üzerine meyva dilimleri yerleştirin.Kalan bisküvileri yine sütle ıslatarak yatay biçimde yan yana meyvaların üzerine dizin. Kremanın kalanını bisküvilerin üzerini kaplayacak şekilde dökün. O kremanın üzerine de dolapta beklettiğiniz kremşantiden sürüp meyva dilimleriyle süsleyin. Pastayı bu şekilde buzdolabında 4-5 saat bekletin. Kelepçeli kalıbın kenarlarını yavaşça gevşeterek kalıbı çıkarıp kurdele ile fazla sıkmadan bağlayın. Servis yaparken 2 bisküvi olacak biçimde üçgen keserek servise sunun.
süper canım eline sağlık
YanıtlaSil