6 Mayıs 2013 Pazartesi

Top Kek

Kalan keklerinizi değerlendirmenin en güzel yollarından bir tanesi.Ben bazen yaptığım kekin yarısını buz dolabının buzluk kısmına atıyorum.Aniden gelen bir misafirde çok işime yarıyor. Buzluktan çıkarıp kendi kendine çözülmeye bırakıyorsunuz ilk gün ki tazeliğinde afiyetle yiyebiliyorsunuz. Olmadı bu şekilde top kek yapıp da değerlendirebiliyorum.İlla buz dolabındaki kekten değil yeni yaptığınız kekten veyahut bir kaç gün önce yapıp bayatladığı için tüketmek istemediğiniz keklerden de hazırlayabilirsiniz.

Top Kek


Malzemeler;

Yarım kek (1 ölçü yapılmış kekin yarısı)
1 paket kremşanti
Kek sade ise 2 yemek kaşığı kakao
1 su bardağı fındık,fıstık,ceviz kırığı
(evinizde hangisi varsa)

Üzeri için;

Hindistan cevizi
Antep fıstığı

Yapılışı;

1 paket kremşantiyi tarifine göre hazırlıyoruz. Daha sonra içerisine yarım kekimizi kırıklıyoruz. Kekimiz sade ise içerisine 2 yemek kaşığı kakao ekliyoruz. Kekimiz kakaolu ise kakao eklememize gerek yok.1 su bardağı iri dövülmüş kuru yemişimizi ekleyip güzelce karıştırıyoruz.Tekrar bir hamur elde etmiş oluyoruz.Elde ettiğimiz hamurdan parçalar kopartıp yuvarlıyoruz,önce hindistan cevizine ardından antep fıstığına bulayıp servis tabağına diziyoruz.Buz dolabında saklayıp,servis öncesi çıkarıp ikram ediyoruz.

Afiyet Olsun.

Tarif;Sevda



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder