19 Mayıs 2013 Pazar

Kaşarlı Karışık Salata



Kaşarlı Karışık Salata



Malzemeler;

1/2 iceberg marul
1 büyük havuç
1/2 küçük kırmızı lahana
1/2 kutu konserve mısır
Biraz roka
Biraz maydanoz
100 gr kaşar peyniri
1 domates

Limon
zeytin yağı 

Kırmızı Lahanayı hazırlamak için;


1/2 Adet Kırmızı Lahana

1/2 Çay Bardağı Zeytinyağ
1 Adet Limon suyu
1 Çay Kaşığı Toz Şeker
1 Çay Kaşığı Tuz
1 Tatlı Kaşığı Sirke



Yapılışı;



Salatamızın yapımına ilk önce kırmızı lahanaları hazırlayarak başlıyoruz.Bunun için de

 kırmızı lahanayı ince ince doğrayın ve yıkayın. Bir tatlı kaşığı kadar tuz ile iyice ovun ve bol suda tekrar yıkayın. Diğer malzemeleri ekleyin ve karıştırın. 3-4 saat yada 1 gece ağzı kapalı bir kapta bekletin. Kırmızı lahanalar  hazır.


Kırmızı lahanaları hazırladıktan sonra Kaşarlı karışık salatamızın yapımına geçebiliriz.Bunun için marulu yıkayıp büyük parçalar halinde elimizle koparıp kasemizin altına yerleştiriyoruz.

Havucu soyup iri rendeliyoruz ve marulların bir köşesine rendelenmiş havuçları koyuyoruz.Diğer köşesine hazırladığımız kırmızı lahanadan koyuyoruz.
Kaşar peynirini iri rendeleyip diğer köşesine de onu yerleştiriyoruz.Üzerine mısır taneleri serpiştiriyoruz.
Yıkadığımız maydanoz, roka ve domates dilimleriyle süslüyoruz.
Zeytin yağı,limon ve tuzla tatlandırıp servis ediyoruz.


Afiyet Olsun.



Tarif;İlkay



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder