3 Mayıs 2013 Cuma

Galeta Unlu Tatlı ( Yağsız)


Galeta Unlu Tatlı ( Yağsız)




Malzemeler;

3 yumurta
1 su bardağı galeta unu
1 su bardağı toz şeker
1/2 su bardağı dövülmüş ceviz
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya

Şerbeti için;

1 su bardağı şeker
1 su bardağı su
1-2 damla limon


Kreması için;

1 kg süt
1/2 su bardağı şeker
1 su bardağı mısır nişastası
1 paket krem şanti

Yapılışı;

Yumurtalar ve şeker derince bir kap içerisinde iyice çırpılırlar.Daha sonra içerisine galeta unu,kabartma tozu,vanilya ve ceviz eklenir,biraz daha çırpılır.

Kare veya dikdörtgen borcam tepsiye dökülerek 170 dereceli fırında 20-25 dakika pişirilir.Ve kek soğumaya bırakılır. Kek soğuduktan sonra şurup hazırlanır.
Bunun içinde şeker ve su bir tencereye alınarak kaynatılır ve kaynayan şuruba 1-2 damla limon damlatılır.
Sıcak şurup soğuk kekin üzerine güzelce dökülür.Kek hemen şurubu emecektir.
Daha sonra kreması hazırlanır. Bunun için 1 kg süt tencereye  dökülür üzerine nişasta ve şeker konularak karıştırılarak pişirilir. Muhallebi kıvamına gelince ocaktan alınır. 5 dakika beklenir ve sonra içerisine 1 paket toz krem şanti dökülerek iyice mikserle çırpılır.
Krema güzelce kekin üzerine yayılır. Soğumaya bırakılır. Soğuyan tatlı streçlenip buzdolabına kaldırılır. 1 gece buzdolabında dinlendirilir.
Ertesi gün ikram etmeden önce arzu edilen şekilde süslenir ben tarçınla süsledim. Dilimlenir ve servis edilir.

Afiyet Olsun.


Tarif ; İlkay




Hiç yorum yok:

Yorum Gönderme