14 Mayıs 2013 Salı

Asma Yaprağından Kimbap


Kimbapı tatmadan bu dünyadan göçseydim gözlerim açık giderdi diyebilirim :) Gerçi benimkisi orjinal olmadı ama olsun hiç yoktan iyidir. Kimbap Kore'de çok meşhur olan bir yemek .Asma yaprağından yaptığım kimbaplar da oldukça lezzetli ve hafif oldular. Kimbap yemek isteyen herkese bu tarifi denemelerini öneririm.Kim le yapılmış kimbap tarifini de blogumda bulabilirsiniz http://akmutfak.blogspot.com/2013/03/kimbap.html

Asma Yaprağından Kimbap

(1 rulo için)



Malzemeler;

7-8 tane büyük asma yaprağı
2 avuç pirinç
tuz
1 tatlı kaşığı sıvı yağ
1 yumurta
2-3 sosis
1 közlenmiş kırmızı biber
1 havuç
1 salatalık


Yapılışı;



Asma yapraklarını güzelce haşlayalım.Haşladığımız yaprakları süzgece alıp süzelim.Diğer yandan pirinçlerimizi bol suda yıkayalım,nişastalı suyunun tamamı çıkana kadar ve bir kabın içerisine koyup ıslatalım yarım saa bekletelim. Yarım saat sonra pirinçlerimizi süzüp yayvan bir tencereye alalım.Üzerini çok az su geçecek kadar sıcak su koyalım ,tuzunu ve 1 tatlı kaşığı sıvı yağ koyarak pilav gibi pişirelim.Piştikten sonra tencerenin ağzına havlu kağıt kapatıp en az 10 dakika demlendirelim.

 Bu arada havuçları soyup,jülyen doğrayalım ve doğradığımız havuçları çok az yağda soteliyelim.Salatalıkları jülyen doğrayalım içlerindeki çekirdekli kısmı çıkaralım.Sosisleri jülyen doğrayalım çok az yağda soteliyelim.Kırmızı biberi közleyelim,kabuklarını soyarak jülyen doğrayalım.Yumurtayı çırpıp teflon tavada omlet gibi pişirelim ve pişen yumurtamızı şerit şerit keselim.
Bütün malzemelerimizi hazırladıktan sonra,mutfak tahtasının üzerine alüminyum folyo koyalım ve bunun üzerine asma yapraklarını hiç boşluk kalmayacak şekilde düzgün bir dikdörtgen oluşturacak şekilde sıralayalım
Dizdiğimiz asma yapraklarının üzerine pilavımızın hepsini düzgünce yayalım.Ortaya hazırladığımız salatalık,havuç,kırmızı biber,yumurta ve sosisi düzgünce yerleştirelim. Alüminyum folyodanda yardım alarak düzgünce ve sıkı bir şekilde rulo yapalım.
Yaptığımız ruloyu  2 parmak genişliğinde dilimleyelim.Ve kimbaplarımızı servis tabağına dizelim.Dilerseniz üzerlerine kavrulmuş susamda serpiştirebilirsiniz.

Afiyet Olsun.

Tarif; İlkay

2 yorum: