20 Nisan 2013 Cumartesi

Yumurtalı Kısır


Yumurtalı Kısır



Malzemeler;

2 su bardağı köftelik bulgur
4-5 sap taze soğan
2-3 sap taze sarımsak
2 adet havuç
½ demet dereotu
½ demet maydanoz
1 baş kuru soğan
2 adet sivri biber
2 çorba kaşığı biber salçası
Zeytinyağı
Limon suyu
2 yumurta
Bir kaşık tereyağı
Tuz
Karabiber
Kimyon
Kuru nane

Yapılışı;

·         2 su bardağı bulguru borcam tepsiye döküyoruz. Suyu kaynatıyoruz. Sıcak suyu bulgurun üzerine döküyoruz bulgurun üstünü örtecek kadar su, fazla koymayın lapa olur. Üzerini başka bir tepsiyle kapatıp kabarmasını bekliyoruz.
·         Bu arada bir baş soğanı yemeklik doğruyoruz. Bir tavanın içerisine bol zeytinyağı koyuyoruz, soğanları içerisine atıp kavuruyoruz. Kavurduğumuz soğanlara biber salçasını ekliyoruz. Kavurmaya devam ediyoruz. Daha sonra karabiber, kimyon, nane ekliyoruz .(salçanız tuzsuzsa tuz da ilave edin) Ocağın altını kapatıyoruz.
·         Kabaran bulgurun içerisine hazırlamış olduğumuz salçalı yağlı karışımı döküp kaşıkla iyice karıştırıyoruz. Bulgurların hepsinin rengi salçayla değişene kadar karıştırıyoruz.
·         Taze soğan ve sarımsakları, maydanoz ve dereotunu ince ince kıyıyoruz. Havucu rendenin ince tarafıyla rendeliyoruz. Sivri biberi incecik doğruyoruz. Bütün bu malzemeleri bulgurun içerisine atıp karıştırıyoruz.
·         Arzu ettiğimiz miktarda limon suyu ekliyoruz. Tuzunu kontrol ediyoruz.
·         Küçük bir tavanın içerisine tereyağını koyup eritiyoruz.2 tane yumurta kırıp karıştıra karıştıra pişiriyoruz. Pişen yumurtayı kesme tahtasına alıp doğruyoruz. Ve kısırımıza ilave ediyoruz.
·         Tabaklara koyup servis ediyoruz.
Afiyet Olsun.


Tarif; İlkay Şişoğlu

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder