Yumurtalı Kısır
Malzemeler;
2 su bardağı köftelik
bulgur
4-5 sap taze soğan
2-3 sap taze sarımsak
2 adet havuç
½ demet dereotu
½ demet maydanoz
1 baş kuru soğan
2 adet sivri biber
2 çorba kaşığı biber
salçası
Zeytinyağı
Limon suyu
2 yumurta
Bir kaşık tereyağı
Tuz
Karabiber
Kimyon
Kuru nane
Yapılışı;
·
2 su bardağı bulguru borcam tepsiye döküyoruz.
Suyu kaynatıyoruz. Sıcak suyu bulgurun üzerine döküyoruz bulgurun üstünü
örtecek kadar su, fazla koymayın lapa olur. Üzerini başka bir tepsiyle kapatıp
kabarmasını bekliyoruz.
·
Bu arada bir baş soğanı yemeklik doğruyoruz. Bir
tavanın içerisine bol zeytinyağı koyuyoruz, soğanları içerisine atıp kavuruyoruz.
Kavurduğumuz soğanlara biber salçasını ekliyoruz. Kavurmaya devam ediyoruz.
Daha sonra karabiber, kimyon, nane ekliyoruz .(salçanız tuzsuzsa tuz da ilave edin)
Ocağın altını kapatıyoruz.
·
Kabaran bulgurun içerisine hazırlamış olduğumuz
salçalı yağlı karışımı döküp kaşıkla iyice karıştırıyoruz. Bulgurların hepsinin
rengi salçayla değişene kadar karıştırıyoruz.
·
Taze soğan ve sarımsakları, maydanoz ve
dereotunu ince ince kıyıyoruz. Havucu rendenin ince tarafıyla rendeliyoruz.
Sivri biberi incecik doğruyoruz. Bütün bu malzemeleri bulgurun içerisine atıp
karıştırıyoruz.
·
Arzu ettiğimiz miktarda limon suyu ekliyoruz.
Tuzunu kontrol ediyoruz.
·
Küçük bir tavanın içerisine tereyağını koyup
eritiyoruz.2 tane yumurta kırıp karıştıra karıştıra pişiriyoruz. Pişen
yumurtayı kesme tahtasına alıp doğruyoruz. Ve kısırımıza ilave ediyoruz.
·
Tabaklara koyup servis ediyoruz.
Afiyet Olsun.
Tarif;
İlkay Şişoğlu
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder