20 Nisan 2013 Cumartesi

Şerbetli Kokostar Kurabiye



Şerbetli Kokostar Kurabiye







Malzemeler;

1 çay bardağı toz şeker
2 yumurta sarısı
½ paket margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
1 küçük paket kakao
Aldığı kadar un

İçi için;

2 su bardağı Hindistan cevizi
1 su bardağı pudra şekeri
2 yumurta akı
Şerbeti için;
1,5 su bardağı süt
1 su bardağı toz şeker

Yapılışı;



·         İlk önce şerbetini hazırlıyoruz ki şekerimiz erisin.1,5 su bardağı süt derince bir kâsenin içerisine dökülür. Üzerine şeker konulur ve karıştırılır. Hemen erimediği için ara sıra kurabiyeyi yaparken karıştırılır.
·    Daha sonra ortasındaki Hindistan cevizi topları hazırlanır. Bunun için iki su bardağı Hindistan cevizi, pudra şekeri ve yumurta akları bir kâseye alınarak yoğurulur. Oluşan hamurdan küçük toplar yapılır.25 -26 tane kadar.
·         Hindistan cevizi topları hazırlandıktan sonra kurabiye hamurumuzu hazırlamaya başlaya biliriz. Hamur yoğurma kabının içerisine bütün hamur malzemeleri konulur ve yoğrulur, kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar.
·         Yoğurulan hamurda kaç tane Hindistan cevizi topu hazırladıysanız o kadar parçaya ayrılır.25 ise 25.Her bir parça yuvarlanır. İçli köfte yapar gibi oyulur ve içerisine Hindistan cevizi topları yerleştirilerek hamur tekrar yuvarlanır.
·         Yağlı kâğıt serilmiş tepsiye aralıklı olarak dizilir. Önceden ısıtılmış olan fırında kurabiyeler çatlayana kadar pişirilir.
·         Pişen kurabiyeler sıcak sıcak, sütlü şerbetin içerisine atılarak 1-2 dakika her yerine şerbet gelecek şekilde tutulur. Servis tabağına dizilir üzerine tekrar Hindistan cevizi dökülerek servis yapılır.
Afiyet Olsun.

Tarif: İlkay Şişoğlu

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder