Şerbetli Kokostar Kurabiye
Malzemeler;
1 çay bardağı toz
şeker
2 yumurta sarısı
½ paket margarin
1 çay bardağı sıvı
yağ
1 paket kabartma tozu
1 küçük paket kakao
Aldığı kadar un
İçi için;
2 su bardağı
Hindistan cevizi
1 su bardağı pudra
şekeri
2 yumurta akı
Şerbeti için;
1,5 su bardağı süt
1 su bardağı toz
şeker
Yapılışı;
·
İlk önce şerbetini hazırlıyoruz ki şekerimiz
erisin.1,5 su bardağı süt derince bir kâsenin içerisine dökülür. Üzerine şeker
konulur ve karıştırılır. Hemen erimediği için ara sıra kurabiyeyi yaparken
karıştırılır.
· Daha sonra ortasındaki Hindistan cevizi topları hazırlanır.
Bunun için iki su bardağı Hindistan cevizi, pudra şekeri ve yumurta akları bir kâseye
alınarak yoğurulur. Oluşan hamurdan küçük toplar yapılır.25 -26 tane kadar.
·
Hindistan cevizi topları hazırlandıktan sonra
kurabiye hamurumuzu hazırlamaya başlaya biliriz. Hamur yoğurma kabının
içerisine bütün hamur malzemeleri konulur ve yoğrulur, kulak memesi
yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar.
·
Yoğurulan hamurda kaç tane Hindistan cevizi topu
hazırladıysanız o kadar parçaya ayrılır.25 ise 25.Her bir parça yuvarlanır.
İçli köfte yapar gibi oyulur ve içerisine Hindistan cevizi topları
yerleştirilerek hamur tekrar yuvarlanır.
·
Yağlı kâğıt serilmiş tepsiye aralıklı olarak
dizilir. Önceden ısıtılmış olan fırında kurabiyeler çatlayana kadar pişirilir.
·
Pişen kurabiyeler sıcak sıcak, sütlü şerbetin
içerisine atılarak 1-2 dakika her yerine şerbet gelecek şekilde tutulur. Servis
tabağına dizilir üzerine tekrar Hindistan cevizi dökülerek servis yapılır.
Afiyet Olsun.
Tarif:
İlkay Şişoğlu
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder