21 Nisan 2013 Pazar

Kakaolu Un Helvası


Çocukların olduğu kadar biz büyüklerin de severek yiyebileceğimiz bir helva türü.Aniden gelen misafirlere ikram etmek için de  bire bir. Dilerseniz içerisine çam fıstığı,ceviz koyarak zenginleştirebileceğiniz gibi sade olarak da yapabilirsiniz.

Kakaolu Un Helvası



Malzemeler;

1,5 su bardağı un
1 çay bardağı sıvı yağ
1,5 su bardağı toz şeker
2 su bardağı su
2 yemek kaşığı kakao

Yapılışı;

İlk önce şerbetimizi hazırlıyoruz.2 su bardağı suyu bir tencereye alıp içerisine 1,5 su bardağı toz şeker ve 2 yemek kaşığı kakaoyu koyup karıştıra karıştıra kaynayana kadar pişiriyoruz. Daha sonra ayrı bir tencereye 1 çay bardağı sıvı yağı  ve 1,5 su bardağı unu dökerek  kavurmaya başlıyoruz.Un kavrulup kahverengi olana kadar hiç durmadan karıştırıyoruz. 
Kavrulan unumuza yavaş yavaş şerbetini dökerek durmadan karıştırıyoruz topaklanmasın diye hızlı karıştırmak gerekiyor.Bütün şerbeti bu şekilde döküp karıştırmaya devam ediyoruz. Un bütün suyu çekinceye kadar karıştırıyoruz.Koyulaşıp bütün şerbeti çekince altını kapatıp üzerine kağıt havlu örtüyoruz. Tencerenin kapağını kapatıp 5 dakika demlenmeye bırakıyoruz.
5 dakika sonra borcama veya herhangi bir kalıba döküp üzerini güzelce düzeltiyoruz.Bastırmayıda ihmal etmiyoruz. Bu şekilde soğumaya bırakıyoruz. Soğudukdan sonra baklava gibi verevine dilimleyip,arzu ettiğimiz biçimde süsleyerek servis ediyoruz.

Afiyet Olsun.

Tarif; İlkay Şişoğlu


1 yorum: