22 Nisan 2013 Pazartesi

Salamlı Gül Miflöy



Bu tarifimizin hazırlanması oldukça kolay sunumu ise çok şık.Dilimlenmiş salam kullanmak şart.Diğer salamı bizim incecik incecik kesmemiz çok zor oluyor çünkü.Annemin gününde yaptım bu miflöyleri,herkes bayıldı özellikle de görüntüsüne. Farklılık arayanlar için güzel bir fikir olacağını düşünüyorum.

Salamlı Gül Miflöy


Malzemeler;

1 paket miflöy
1 büyük paket dilimlenmiş salam
1 yumurta

Yapılışı;



Büyük paket miflöylerde ikişer miflöy birbirine yapışık olarak paketleniyor.Bir çizgi var ortasında ordan bölünüyor. İşte o ortadan bölünen yerinden biz miflöylerimizi bölmeyeceğiz.İki miflöy bir miflöy olacak. Oda sıcaklığında yumuşamış miflöyü ikişerli ikişerli alıp ,orta ayrım yerinden merdaneyle geçip düzleştiriyoruz. Daha sonra bir miflöyü enine 3 veya 4 ince şerite bölüyoruz. Dilimlenmiş salamlarımızı ortadan ikiye kesiyoruz. Her şerite 3 tane salam gelecek şekilde diziyoruz. Resimdeki gibi rulo yapıyoruZ. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine diziyoruz. Bütün miflöyler bitene kadar işlemi tekrarlıyoruz. Üzerlerine fırça yardımıyla yumurta sürüp 200 dereceli fırında pişiriyoruz.

Afiyet Olsun.

Tarif; İlkay Şişoğlu

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder