19 Nisan 2013 Cuma

Koparma Kurabiye



Koparma Kurabiye






Malzemeler;

4 su bardağı un
250 gr. Margarin
2 yumurta
1 su bardağı pudra şekeri
½ su bardağı kırıklanmış fındık
1 su bardağı kuru üzüm
1 su bardağı damla çikolata
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya

Yapılışı;
Un, pudra şekeri, vanilya ve kabartma tozunu derince bir yoğurma kabına alıp kaşıkla iyice karıştırıyoruz. Daha sonra içerisine oda sıcaklığında yumuşamış olan margarini ve yumurtaları atıyoruz. Biraz yoğurduktan sonra fındık ve kuru üzümü ilave ediyoruz. Biraz daha yoğurup içerisine damla çikolataları atıyoruz. Tekrar yoğurup kurabiye hamurumuzu tamamlıyoruz.


Yağlı kâğıt serilmiş tepsiye hamurumuzdan parçalar koparıp seyrek seyrek diziyoruz. 



Önceden ısıttığımız 170 dereceli fırında altı ve üstü kızarana kadar pişiriyoruz.
Afiyet Olsun.

Tarif; İlkay Şişoğlu

Hiç yorum yok:

Yorum Gönderme