Koparma Kurabiye
Malzemeler;
4 su bardağı un
250 gr. Margarin
2 yumurta
1 su bardağı pudra
şekeri
½ su bardağı
kırıklanmış fındık
1 su bardağı kuru
üzüm
1 su bardağı damla
çikolata
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Yapılışı;
Un, pudra şekeri,
vanilya ve kabartma tozunu derince bir yoğurma kabına alıp kaşıkla iyice
karıştırıyoruz. Daha sonra içerisine oda sıcaklığında yumuşamış olan margarini
ve yumurtaları atıyoruz. Biraz yoğurduktan sonra fındık ve kuru üzümü ilave
ediyoruz. Biraz daha yoğurup içerisine damla çikolataları atıyoruz. Tekrar
yoğurup kurabiye hamurumuzu tamamlıyoruz.
Yağlı kâğıt serilmiş
tepsiye hamurumuzdan parçalar koparıp seyrek seyrek diziyoruz.
Önceden
ısıttığımız 170 dereceli fırında altı ve üstü kızarana kadar pişiriyoruz.
Afiyet Olsun.
Tarif;
İlkay Şişoğlu
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder