5 Nisan 2013 Cuma

Şakşuka



Şakşuka



 Malzemeler;

3 adet kemer patlıcanı
1 çorba kaşığı toz şeker
3-4 çorba kaşığı sıvı yağ
-3 diş sarımsak
3 adet sivri biber
3 adet domates
Kızartmak için sıvı yağ
tuz


Yapılışı;

Önce patlıcanları alacalı soyup,kare kare doğrayın. Patlıcanları tuzlu suda 30 dakika
bekletin. Daha sonra yıkayıp kurulayın. Patlıcanları kızgın sıvıyağda kızartıp, delikli kepçe ile yağlarını iyice süzerek geniş bir kaba alın. Üzerine şekerin yarısını serpip, bekletin. 3-4 çorba kaşığı sıvıyağda küçük doğranmış
sarımsakları hafifçe soteleyin. Sivri biberleri küçük küçük doğrayıp, bekletin. 1-2 dakika karıştırarak kavurun. Ardından kabukları soyulmuş ve küp doğranmış domatesleri ekleyin. Domatesler pişene dek kavurun. Tuz
ve kalan şekeri ekleyerek, ateşten alın. Sosla patlıcanları karıştırp servis tabağına alın

Afiyet Olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder