5 Nisan 2013 Cuma

Piyaz

Ben özellikle köftenin yanına çok yakıştırırım piyazı.Piyaz yapmanın püf noktası çok basit fasulyenin haşlanırken dağılmaması gerekiyor. Onun dışında içerisine ne seviyorsanız ekleyebilirsiniz.Sivri biber,sumak,minik doğranmış domates o artık sizin damak tadınıza kalmış.

Piyaz





Malzemeler;

1 su bardağı kuru fasulye
1 yumurta
1 adet soğan
tuz
zeytin yağ
sirke
limon
arzuya göre pul biber,sumak

Yapılışı;

Akşamdan kuru fasulyeleri ıslatıyoruz.Islatırken biraz tuz ve bir kesme şeker atmayı ihmal etmiyoruz.Ertesi gün fasulyeleri dağılmayacak şekilde haşlıyoruz. Haşladığımız fasulyeleri süzgece alıp süzdürüyoruz. Soğanları yan yan doğrayıp küçük bir kaseye alıyoruz üzerine bol tuz ekip elimizle iyice mıncıklayıp ovuyoruz böylece soğanın acısını almış oluyoruz.Daha sonra süzgece atıp güzelce yıkıyoruz ,süzdürüyoruz. Fasulyeleri tabağa alıyoruz üzerine hazırladığımız soğanı,limonu,sirkeyi,zeytin yağını,tuzu pul biberi ,ince kıyılmış maydanozu ve sumağı atıyoruz harmanlıyoruz.Dilerseniz ince doğranmış sivri biberde koyabilirsiniz.
Yumurtayı da haşlayıp halka halka kesiyoruz ve üzerine koyuyoruz.Piyazımız hazır.

Afiyet Olsun.

Tarif: İlkay Şişoğlu

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder