6 Nisan 2013 Cumartesi

Karnıbahar Kızartması




Karnıbahar Kızartması




Malzemeler;

1 kg kadar karnabahar
2 yumurta
2 yk kıyılmış maydanoz
3 yk un
3 yk irmik
2 yk sıvıyağ
5 yk yogurt
Tuz
Karabiber
Toz biber
Kızartmak için sıvıyağ

Yapılışı

Karnabahar çiçeklerine ayrılıp yıkanır, hafif haşlanır süzülür. Yumurta, un, irmik, sıvı yağ, tuz, karabiber ve maydanoz karıştırma kabına alınıp çırpılır. Haşlanıp soğutulan çiçekler hazırlanan hamura batırılır kızgın yağa atılır. Nar gibi oluncaya dek kızartılır. Kağıt havlu serilmiş tabağa alınır. Sarımsaklı yoğurt eşliğinde sıcak servis yapılır.

Afiyet osun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder