9 Nisan 2013 Salı

Patlıcan Oturtma

Patlıcanın en lezzetli yemeklerinden bir tanesi.Gerçi içerisine patlıcan giren her şey çok lezzetli oluyor ama bu tarifi de denemenizi şiddetle tavsiye ediyorum:)

Patlıcan Oturtma



Malzemeler;

1 kg patlıcan
200 gr. kıyma
1 baş kuru soğan
1 adet  biber (kırmızı veya yeşil)
2 adet domates
1 yemek kaşığı salça
maydanoz
karabiber
1 et bulyon

Kızartmak için,
sıvı yağ

Yapılışı;

Patlıcanları yıkayıp alacalı soyalım.Yaklaşık ikişer parmak kalınlığında doğrayalım,tuz ve biraz sirke katılmış suya bastıralım ve en az yarım saat bekletelim.
Beklettikten sonra suyunu süzelim kağıt havlu ile kurulayalım ve kızartalım.Kızaran patlıcanları kağıt havlu serdiğimiz bir tabağa alalım ve fazla yağını aldıralım.
Bu arada bir baş soğanı küçük küpler halinde doğrayalım.Çok az bir sıvı yağ ile kavuralım.Pembeleşince içerisine kıymayı atalım ve kavurmaya devam edelim.Kıymaya ince doğradığımız biberleri ve salçayı da ekleyelim kavurma işlemine devam edelim.Domatesleri rendeleyip ilave edelim.Yarım çay bardağı kaynamış suyun içerisine et bulyonu atıp karıştıralım ve kıymamıza ekliyelim. Suyunu çekene kadar pişirelim. Bulyon attığımız için tuz eklemeyelim sadece karabiber koyalım.
Kızarttığımız patlıcanları tencerenin altına koyalım.Üzerine kıymalı içimizi döküp,1-1,5 su bardağı sıcak su ekleyip ocağa alalım.Pişmesine yakın ince kıydığımız maydanozları serpelim.Ocağın altını kapatalım.Zaten çok fazla pişirmemize gerek yok,bütün malzemeleri önceden pişirdiğimiz için.Pirinç pilavı ile birlikte servis edelim.

Afiyet Olsun.

Tarif; İlkay Şişoğlu

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder