9 Nisan 2013 Salı

Zeytin Yağlı Taze Fasulye

Çalışan bayanlara veya acelesi olanlara  çok pratik bir zeytin yağlı taze fasulye tarifi vermek istiyorum.Çiğden ,kavurmak yok uğraşmak yok.Hele birde benim gibi düdüklüyü tercih ederseniz 30 dk. zeytin yağlı taze fasulyenizi hazırlayabilirisiniz.

Zeytin Yağlı Taze Fasulye

(3-4 kişilik)



Malzemeler;

1/2 kg taze fasulye
1 baş kuru soğan
2 diş sarımsak
4 domates
1 küp şeker
1 tatlı kaşığı tuz
yaklaşık 1 çay bardağı zeytin yağı

Yapılışı;

Verdiğim tarifin ölçüsü 3-4 kişiliktir daha kalabalıksanız malzemeyi iki katına çıkarmanızı tavsiye ederim.
Taze fasulyeleri yıkayalım.Kılçıklarını temizleyip doğrayalım.Düdüklü tencerenin altına önce taze fasulyeleri yerleştirelim.Üzerine küçük küçük doğradığımız soğanları ve sarımsakları atalım. Rendelediğimiz domatesleri ilave edelim.Yaklaşık 1 çay bardağı zeytin yağı,tuz ve şekeri atalım. Biraz su da ekleyelim ve düdüklü tencerenin kapağını kapatıp düdüğü çıkdıktan sonra 30 dk pişirelim.30 dakika sonra hamur gibi ve lezzetli taze fasulyemiz hazır :)

Afiyet Olsun.

Tarif; İlkay ŞİŞOĞLU

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder