8 Nisan 2013 Pazartesi

Çıtır Tavuk Pane


Çıtır Tavuk Pane



Malzemeler;

1 kg tavuk baget
1 paket knor çıtır pane harcı veya galeta unu
mısır unu
2 yumurta
tuz
süt
ketçap
zeytin yağı
kızartmak için ayçiçek yağı

Yapılışı;



İlk önce tavuk bagetlerimizi yıkayıp derince bir kasenin içerisine alıyoruz.Üzerlerini örtecek kadar süt,biraz zeytin yağı ve biraz ketçap sıkıp buzdolabında 2 saat dinlendiriyoruz.
Daha sonra bir kaba mısır unu,bir kaba tuz ve kırmızı toz biberle çırpılmış yumurtayı başaka bir kaba da çıtır pane harcı veya galeta ununu koyuyoruz.Butlarımızı tek tek sosdan çıkarıp önce mısır ununa sonra yumurtaya sonrada çıtır pane harcına batırıyoruz.Bütün bagetler için ayni işlemi tekrar ediyoruz.Kızartma tenceresine yağı koyup kızmasını bekliyoruz.Kızan yağa bagetleri atıp en az 10-12 dakika pişiriyoruz.Daha az pişirirseniz içleri çiğ kalır.Bu süre zarfında üzerileri de yanmasın diye ateşin altını biraz kısabilirsiniz.Nar gibi kızarınca yağdan çıkarıyoruz ve kağıt havlu serilmiş bir tabağa alıp fazla yağını aldırdıktan sonra sıcak sıcak servis ediyoruz.

Afiyet Olsun.

Tarif;İlkay ŞİŞOĞLU

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder