4 Nisan 2013 Perşembe

Parmak Tatlısı



Oldukça basit ve lezzetli bir tarif. Çok da hafif oluyor.Denemenizi öneririm.

Parmak Tatlısı 


Malzemeler;

1 su bardağı un
1 su bardağından 2 parmak fazla irmik
1 yumurta
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı yoğurt
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya

Üzeri için;
İrmik

Şurubu;

3 su bardağı su
2,5 su bardağı şeker

Yapılışı;

İlk önce şurubumuzuhazırlayalım ve soğumaya bırakalım.Şurup için verilen malzemeleri bir tencereye koyup şeker eriyinceye kadar karıştırın .Şeker eridikten sonra karıştırmanıza gerek yok.Kaynamasını bekleyin. 6-7 dakika kaynadıktan sonra ocağın altını kapatın. Ve şurubu soğutun.

Şurup soğuduktan sonra bütün hamur malzemelerini yoğurma kabına al ve yoğur.Elde ettiğin hamuru küçük toplara ayır. Yaklaşık 30-35 top oluyor. Bu topların her birine parmak şekli ver ,irmiğe bula ve tepsiye diz.170 dereceli fırında nar gibi kızarana kadar pişir.

Sıcak kurabiyelerin üzerine soğuk şurubu dök ve çekmesi için kapttığın fırına tepsiyi geri koy.

Tatlı soğuyup şurubunu çektikten sonra servis edebilirsin.

Afiyet Olsun.



Tarif;İlkay ŞİŞOĞLU

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder