Pancar Salatası
Malzemeler;
1/2 kg. pancar
1/2 demet dere otu
zeytin yağı
tuz
limon veya sirke
1-2 diş sarımsak
Yapılışı;
Pancarları yıkayalım,kabuklarını soyup 45 dakika kadar bir tencere de suyla haşlayalım.Pişen pancarları süzelim.Tahta üzerinde küp küp doğrayalım.Salata tabağına alalım.Dereotlarını ince kıyalım onlarıda ilave edelim.Bir kasenin içerisinde dövülmüş sarımsak,tuz,zeytin yağı ,limon veya sirkeyi çırpalım.Sirke seviyorsanız sirkeyi öneririm çok yakışıyor.Ve pancarların üzerine dökelim.Şöyle bir karıştıralım.Pancar salatamız servise hazır.
Afiyet Olsun.
Tarif; İlkay Şişoğlu
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder