5 Nisan 2013 Cuma

Kıymalı Lazanya


Kıymalı Lazanya



Malzemeleri :

- 12 yaprak lazanya
- Kaşar rendesi


Kıymalı içi için :

- Yarım kg kıyma
- 1 adet büyük soğan
- 1 adet havuç (rendelenmiş)
- 3 adet sivri biber
- 3-4 adet domates
- 3 diş sarımsak
- 1 çorba kaşığı salça
- Karabiber,pulbiber,kekik,tuz

Beşamel sosu :

2 yemek kaşığı tereyağı
4 yemek kaşığı un
2,5 su bardağı süt

Yapılışı;

İlk önce lazanyaları paketin arkasındaki tarife göre haşlıyoruz.Haşladığımız lazanyaları süzgece alıp süzdürüyoruz.
Bu arada kıymalı harcımızı hazırlıyoruz.Bunun için soğanlarımızı yemeklik doğruyoruz.Sıvı yağ koyduğumuz tavaya atıp pembeleşinceye kadar çeviriyoruz.Daha sonra kıymayı ilave edip kavuruyoruz.Kıyma kavrulunca dövülmüş sarımsak,rendelenmiş havuç ,ince doğranmış biberleri ve salçayı ekleyip bir müddet daha kavuruyoruz.En son küp küp doğradığımız domateslerı ve baharatlarını atıp suyunu çekene kadar kısık ateşte pişiriyoruz.
Başamel sos için de ayrı bir tencerede tereyağı ve unu kavuruyoruz.Unun rengi değişene kadar bu işleme devam ediyoruz.Sonra azar azar süt ekleyip topaklanmaması için tel çırpıcıyla hızlı hızlı karıştırıyoruz.Muhallebi kıvamına gelince altını kapatıp tuz ve karabiberi ekleyip karıştırıyoruz.

Isıya dayanıklı bir borcamı yağlıyoruz ve  lazanyaları yerleştiriyoruz altını kaplıyacak kadar .Lazanyaların üzerine biraz beşamel sos döküp yayıyoruz.Ardından üzerine kıymalı harçtan döküyoruz. Üzerine tekrar lazanya koyuyoruz. Bu işlemi malzemeleriniz bitene kadar devam ediyoruz. En üstteki lazanyalara tekrar beşamel sos döküp ve kaşar peyniri rendesi serpiyoruz. Lazanyaların yumuşaması için 10-15 dakika kadar bekliyoruz.Son olarak 180 derece fırında yaklaşık 15 dakika pişiriyoruz. Üzeri tamamen kızarınca dilimleyerek servis yapıyoruz.
Afiyet olsun.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönderme