16 Nisan 2013 Salı

Mantı Makarna


Mantıyı aratmayan lezzetiyle mantı makarna :) Yapım aşaması zahmetli olsa da sonuç şahane...


Mantı Makarna





Malzemeler;

1/2 paket Mantı makarna
250 gr.kıyma
3 diş sarımsak
tuz karabiber
2 tane et bulyon

üzeri için;
yoğurt
sarımsak
tereyağı 
salça

Yapılışı;

İlk önce kıymalı içi hazırlayalım .Bunun için bir kasenin içerisine kıymayı koyalım üzerine sarımsakları rendeliyelim,tuz ve karabiber atarak yoğuralım.


Daha sonra mantı makarnalarımızı minik minik kopardığımız bu kıymalarla dolduralım.Ben bunun için pipet kullandım.Kıymayı koyup pipetle ittim içerisine doğru.Bu kısım biraz zahmetli.Mantı makarna alırken de bir ucunun daha kapalı olan cinslerinden alırsanız çok daha iyi olur böylece kıymaların içinden çıkma oranını azaltmış olursunuz.Kıymamız bitene kadar makarnaları doldurmaya devam edelim.Doldurma işlemi bitince büyükçe bir tencerenin içerisine su koyup kaynatalım.Kaynayan suyumuzun içerisine 2 adet et bulyonu atıp karıştıralım.Makarnalarımızı içerisine atıp,haşlayalım.


Mantılar haşlanırken bir yandan sarımsaklı yoğurdu hazırlayalım.Bunun içinde sarımsakları havanda tuzla dövüp yoğurtla karıştırıcaz. Sarımsak da adet vermedim az sarımsaklı istiyorsanız 1-2 diş ,çok istiyorsanız 4-5 diş koyabilirsiniz.Sarımsaklı yoğurdu hazırladıktan sonra bir tavaya biraz tereyağı koyalım eritelim.Eriyen tereyağının içerisine bir çorba kaşığı salça ekleyelim,kavuralım.Çok az su ekleyip bir iki kaynatalım.Sosumuz da hazır.
İşte şimdi en can alıcı noktaya geldik :) Bu üç eşsiz lezzeti bir araya getirip mantımızı oluşturalım.Kevgir yardımıyla haşlanan mantıları tabağa alalım,üzerine sarımsaklı yoğurt onun üzerine sosu dökelim.Arzu ederseniz sosun üzerine de biraz nane serpiştirebilirsiniz.

Afiyet Olsun ...


Tarif;İlkay Şişoğlu

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder