17 Nisan 2013 Çarşamba

Çilekli Parfe


Malum çilek mevsimindeyiz,havalarda ısındı şöyle dondurma havasında soğuk soğuk bir parfe nasıl güzel yenir demi ama ? :) Haydi o zaman hemen mutfağa ,doğru tarifimizi uygulamaya...
Merak etmeyin şip şak hazırlanıyor,afiyetle bir güzel yeniyor :) Misafirlerinize de hazırlayabilirsiniz özellikle yemekli gelen misafirlerinize hafif bir tatlı olarak ikram edebilirsiniz.

Çilekli Parfe



Malzemeler;

100 gr.margarin
300 gr. krem labne
1/2 su bardağı toz şeker
2 su bardağı krem şanti
1/2 su bardağı iri kırılmış fındık
1 su bardağı kuru üzüm
Yarım portakalın rendelenmiş kabuğu
Yarım limonun rendelenmiş kabuğu
250 gr. çilek

Yapılışı;

Margarini iyice yumuşayana kadar oda sıcaklığında bekletin.Daha sonra yumuşayan margarini,labne,yarım su bardağı toz şeker ve su bardağı krem şanti ile karıştırın.Ayıklanıp yıkanmış kuru üzüm,fındık,rendelenmiş portakal ve limon kabuğunu ekleyin.Çilekleri ayıklayıp yıkayın.Büyüklüğüne göre ikiye veya dörde bölün.İnce uzun kek kalıbınızı hafifçe ıslatın.Karışımı kalıba boşaltın.Bir gece buzlukta bekletin.Kalıbın kenarlarını bıçakla kalıptan ayırarak ,kalıptan çıkarın ve servis tabağına alın.Buz dolabının altı kısmında 2 saat bekletip daha sonra dilimleyerek servis edin.

Afiyet Olsun..


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder