Izgara Köfte
Malzemeler;
½ kg. dana kıyma
½ demet maydanoz
1 yumurta
1 baş kuru soğan
2 diş sarımsak
Bayat ekmek
Tuz
Karabiber
Kimyon
1 çorba kaşığı Zeytin
yağı
Yapılışı,
Kıymayı geniş bir
yoğurma kabına alıyoruz. Üzerine yağı, yumurtayı kıyılmış maydanozu,
rendelenmiş soğan ve sarımsağı, baharatları koyuyoruz. Bayat ekmeklerimizi
dilimleyip rondodan geçirip azar azar köftemize ilave ediyoruz. Köfte hamuru
toparlanıncaya kadar. Toparlanan köftemizi güzelce yoğuruyoruz. Dilediğimiz
gibi şekil veriyoruz.
Fırınımızı ızgara
pozisyonuna getiriyoruz. Sıvı yağ ile yağlamış olduğumuz ızgara teline
köftelerimizi diziyoruz. Fırının en altına bir tepsi koymayı unutmuyoruz.
Böylece köftemizden akan yağlar fırınımızı kirletmez direk tepsiye damlar.
Kızardıkça maşa yardımıyla ters yüz ediyoruz. Pişenleri alıyoruz.
Not; Izgara köfte
yapacağınız zaman mutlaka bayat ekmek içini tercih edin, galeta daha sert
yapacağı için ızgaraya uygun değildir. Ufalanmış bayat ekmekle daha yumuşak
köfteler yapabilirsiniz.
Afiyet Olsun.
Tarif; İlkay ŞİŞOĞLU
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder