17 Nisan 2013 Çarşamba

Izgara Köfte




Izgara Köfte



Malzemeler;

½ kg. dana kıyma
½ demet maydanoz
1 yumurta
1 baş kuru soğan
2 diş sarımsak
Bayat ekmek
Tuz
Karabiber
Kimyon
1 çorba kaşığı Zeytin yağı

Yapılışı,

Kıymayı geniş bir yoğurma kabına alıyoruz. Üzerine yağı, yumurtayı kıyılmış maydanozu, rendelenmiş soğan ve sarımsağı, baharatları koyuyoruz. Bayat ekmeklerimizi dilimleyip rondodan geçirip azar azar köftemize ilave ediyoruz. Köfte hamuru toparlanıncaya kadar. Toparlanan köftemizi güzelce yoğuruyoruz. Dilediğimiz gibi şekil veriyoruz.
Fırınımızı ızgara pozisyonuna getiriyoruz. Sıvı yağ ile yağlamış olduğumuz ızgara teline köftelerimizi diziyoruz. Fırının en altına bir tepsi koymayı unutmuyoruz. Böylece köftemizden akan yağlar fırınımızı kirletmez direk tepsiye damlar. Kızardıkça maşa yardımıyla ters yüz ediyoruz. Pişenleri alıyoruz.
Not; Izgara köfte yapacağınız zaman mutlaka bayat ekmek içini tercih edin, galeta daha sert yapacağı için ızgaraya uygun değildir. Ufalanmış bayat ekmekle daha yumuşak köfteler yapabilirsiniz.
Afiyet Olsun.

Tarif; İlkay ŞİŞOĞLU

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder