15 Nisan 2013 Pazartesi

Kunta Kinte Kek



Kunta Kinte Kek

Brownie havasında oldukça leziz bir kek.



Malzemeler;

1,5 su bardağı toz şeker
125 gr. margarin
1,5 su bardağı süt
3 yumurta
4 yemek kaşığı kakao
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
2 su bardağı un

Yapılışı;

İlk önce margarini erit .Daha sonra içerisine şekeri,1 su bardağı  sütü ( kalan yarım bardağı sonra kullanıcaz),vanilyayı ,kakoyu at ve hep birlikte çırp.Hazırlamış olduğun bu karışımdan 1 su bardağı kadar alıp başka bir kaseye boşalt.Geri kalan karışımın içerisine 3 yumurta,kabartma tozu ve unu atarak karıştır.Yağlanmış veya yağlı kağıt serilmiş kare veya dikdörtgen borcama döküp ,soğuk fırına at. Ve 170 derece de pişir.Kek pişerken ayırdığın karışımın içerisine yarım bardak daha süt ilave ederek biraz daha çırp.Kek pişer pişmez yani sıcakken bu karışımı üzerine her yerine gelecek şekilde dök.Kapattığın  fırına geri koy çekmesini bekle.Soğuyunca dilimleyip servis yap.

Afiyet Olsun.

Tarif; İlkay Şişoğlu

1 yorum:

  1. Merhabalar.Annem biraz daha farklı yapıyordu bu tarifi.Ama bunu mutlaka deneyeceğim.Çok güzel olmuş.Ellerinize sağlık

    YanıtlaSil