15 Nisan 2013 Pazartesi

Zeytinyağlı Taze Bakla



Zeytinyağlı Taze Bakla



Malzemeler;

1/2 kg.taze bakla
1 adet soğan
2 diş sarımsak
1/2 limon
1 çay bardağı zeytinyağı
tuz
1 kesme şeker
1 demet dere otu

Üzeri için
sarımsak
yoğurt

Yapılışı;

Taze baklaları yıkayıp ayıklıyoruz,doğruyoruz.Doğradığımız baklaları bir kaseye alıp üzerine yarım limon suyu sıkıyoruz.Ve öyle bırakıyoruz.Bu arada soğanımızı yemeklik doğruyoruz.Sarımsağımızı minik minik doğruyoruz.Tenceremizin altına çiğden baklaları limonlu suyuyla beraber koyuyoruz,üzerine soğan sarımsakları ilave ediyoruz.Dere otunun yarısını ince kıyıp ekliyoruz.1 çay bardağı zeytin yağı ,tuz ve şekerini ilave ediyoruz.Yaklaşık 2 su bardağı su koyup ocağın altını yakıyoruz.Kaynayana kadar yüksek ateşte kaynadıktan sonra kısık ateşte pişmeye bırakıyoruz.Baklalarımız hamur gibi yumuşayınca altını kapatıp geriye kalan yarım demet kıyılmış dereotunu da üzerine serpiştirip kapağını kapatıp soğumaya bırakıyoruz.

Üzeri için sarımsaklı yoğurt hazırlıyoruz.Servis ederken önce baklayı üzerine sarımsaklı yoğurdu döküyoruz.

Afiyet Olsun.

Tarif; İlkay Şişoğlu



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder