Kakaolu Sarma
Malzemeler;
muhallebisi:
1 lt süt
1 bardak un
1 bardak şeker
100 gr margarin
1 vanilya
1 paket kakao
arasına:
1 su bardağı süt
1 paket krem şanti
alt taban için hindistan cevizi
Yapılışı;
Krem şantiyi 1 bardak soğuk sütle çırp dolapta
beklet..
Muhallebisi için vanilya hariç diğer malzemelerin
hepsini karıştırarak
pişir kaynadıktan sonra bir iki dakika daha dursun
ocaktan al ve vanilyayı ekle mikserle (sakız gibi
olana kadar)5 dakika çırp..Büyük boy fırın
tepsisinin her yerine eşit şekilde hindistan cevizi
serp. Daha sonra muhallebisini yavaşça tepsiye
dök soğumaya bırak krem şantisini üzerine ince bir
kat halinde ser.en az 2 saat(ben 1 gece
bekletiyorum) beklettikten sonra
enlemesine 3 e kes boydanda iki parmak
genişliğinde kesip yavaşça rulo şeklinde sar..
Tekrar buz dolabına koy,ikram ediceğin zaman
çıkarıp servis et.
Afiyet Olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder