1 Nisan 2013 Pazartesi

Kakaolu Sarma



 Kakaolu Sarma



Malzemeler;


muhallebisi:


1 lt süt

1 bardak un

1 bardak şeker

100 gr margarin

1 vanilya

1 paket kakao


arasına: 

1 su bardağı süt

1 paket krem şanti

alt taban için hindistan cevizi


Yapılışı;

Krem şantiyi 1 bardak soğuk sütle çırp dolapta 

beklet..

Muhallebisi için vanilya hariç diğer malzemelerin 

hepsini karıştırarak 

pişir kaynadıktan sonra bir iki dakika daha dursun 

ocaktan al ve vanilyayı ekle mikserle (sakız gibi 

olana kadar)5 dakika çırp..Büyük boy fırın 

tepsisinin her yerine eşit şekilde hindistan cevizi 

serp. Daha sonra muhallebisini yavaşça tepsiye 

dök soğumaya bırak krem şantisini üzerine ince bir

kat halinde ser.en az 2 saat(ben 1 gece 

bekletiyorum) beklettikten sonra 

enlemesine 3 e kes boydanda iki parmak 

genişliğinde kesip yavaşça rulo şeklinde sar..

Tekrar buz dolabına koy,ikram ediceğin zaman 

çıkarıp servis et.


Afiyet Olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder