Mantar Kurabiyesi
Malzemeler;
4 su bardağı mısır nişastası
1 paket oda sıcaklığında margarin
1 su bardağı pudra şekeri
2 çay bardağı un
2 yumurta
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
biraz kakao
Yapılışı;
Hamur yoğurma kabının içerisine margarin,pudra şekeri,mısır nişastası,un,yumurta,kabartma tozu,vanilya konularak ,yoğurulur.Ele yapışırsa biraz daha un eklenir.Kulak memesi yumuşaklığında bir kıvam elde edilir.Fırın tepsisinin içerisine yağlı kağıt serilir ve ceviz büyüklüğünde kopartılıp yuvarlanan kurabiyeler dizilir.
Daha sonra bir pet şişe kapağı ( soda şişesi ağzı da olur) yardımıyla şekil verilir.Bunun için de kapak önce kakaoya batırılır daha sonra yuvarlamış olduğumuz her bir kurabiyenin ortasına ...İz çıkarılır..Ve kurabiyelerimiz önceden ısıtılmış 170 dereceli fırına atılır.Çok kızarmadan çıkartılır.Soğuyunca servis yapılır.
Afiyet Olsun.
Tarif; İlkay ŞİŞOĞLU
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder