31 Mart 2013 Pazar

Elma Dilim Patates


Elma Dilim Patates

Hem kızarmış patatese göre daha sağlıklı hem çok lezzetli hem de pratik bir tarif.


Malzemeler;

4 orta boy patates
4 kaşık zeytin yağı
1 çay kaşığıı toz kırmızı biber
1 çay kaşığı kekik
1 çay kaşığı tuz

Yapılışı;

Patateslerimizi çok güzel yıkıyoruz.Hatta sebze fırçası ile fırçalarsanız çok daha iyi.Daha sonra patatesleri önce  ikiye bölüyoruz.Sonra her bir parçayı tekrar ikiye ve bir daha ikiye bölüyoruz.Yani bir patatesi sekize bölmüş oluyoruz.Elma dilimleri şeklinde.Benim patateslerim biraz büyük olduğu için ben her bir dilimi ortalarından enine tekrar ikiye bölüp küçülttüm.Daha sonra patates dilimlerimizi bir karıştırma kabına alıyoruz,yağımızı ve baharatlarımızı atıp karıştırıyoruz.


Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsimize döküyoruz.Yaydırıyoruz.200 dereceli fırında nar gibi kızarana kadar pişiriyoruz.Sıcak sıcak servis ediyoruz.


Afiyet Olsun.

Tarif:İlkay Şişoğlu

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder