30 Mart 2013 Cumartesi

Karışık Otlu Börek

Biz Ege Bölgesin 'de yaşıyoruz.Dolayısıyla burada ottan bol bir şey daha yok :) Her çeşit otu rahatça bulabiliyoruz.Hatta karışık ot olarak da satılıyor. Sizlerde damak zevkinize uygun otları karıştırarak bu sağlıklı börekten yapabilirsiniz.Ot tercihi sizlere kalmış.

Karışık Otlu Börek




Malzemler;

3 adet yufka
1/2 kg karışık ot
(ıspanak,ısırgan,pazı,ebegümeci,hardal otu,gelincik hangi otları bulursanız:))
4- 5 dal taze soğan
250 gr. lor
sıvı yağ
tuz
karabiber

Yapılışı;

Böreğimizin yapılışı oldukça kolay bize tek lazım olan sıvı yağ.Yufkalarımızın ve hatta böreklerimizin üzerine sadece sıvı yağ süreceğiz. Öyle nefis ,öyle çıtır öyle güzel olacak ki sadece yağ ile nasıl böyle olabildiğine inanamayacaksınız.

İlk önce karışık otlar güzelce yıkanır.Hatta ilk başta sirkeli  suya bastırırsanız bütün kumunu suya bırakacaktır.Daha sonra yıkanıp süzgece alınır ve süzülmeleri beklenir.Dilerseniz salata kurtucusuna atıp kurutabilirsiniz.Otlar ince ince doğranır bir kabın içerisine alınır.4-5 dal taze soğan ince ince doğranır eğer taze soğan yoksa kuru soğan yemeklik doğranıp kavurulur.Neyse soğanları ve lor peyniri otların içerisine atılır,tuz karabiber ilave edilir güzelce karıştırılır.İçimiz hazır.

Yufkalar tek tek tezgaha yayılır.Sıvı yağ gezdirilir kaşıkla kaşıkla.Sigara böreği gibi kesip hazırlamış olduğumuz içten konulur,sarılır.Yağlı kağıt serilen  fırın tepsisine dizilir.Üzerlerine tekrar sıvı yağ sürülür fırça yardımıyla ve önceden ısıtılmış 180 derecedeki fırında nar gibi kızarana kadar pişirilir

Afiyet Olsun.


Tarif; Sevda ÜSTEL

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder