30 Mart 2013 Cumartesi

Yoğurtlu Tavuklu Bulgur Salatası

Oldukça hafif,pratik lezzetli bir salata.Misafirlerinize gönül rahatlığıyla ikram edebilirsiniz.

Yoğurtlu Tavuklu Bulgur Salatası
(Küçük Borcama)


Malzemeler;

1 su bardağı ince bulgur
750 gr. yoğurt
1/2 Tavuk göğüs eti
2 kaşık mayonez
Biraz maydanoz
2 diş sarımsak
1 çay bardağı iri dövülmüş ceviz

Yapılışı;

Yoğurt ve yıkayıp süzdüğünüz bulguru karıştırın .Bir kaseye koyup buzdolabına koyun.1 gece boyunca dinlensin.Ertesi gün ikram etmeden önce buzdolabından çıkarın ,bulgurlarınız yoğurt sayesinde şişmiş olucaktır.Göğüs etimizi haşlayıp,tiftiyoruz.Yoğurt bulgur karışımına,mayonezi,tiftilmiş göğüs etini,dövülmüş cevizi,kıyılmış maydanozu,rendelenmiş sarmısağı atıp karıştırıyoruz.Borcama döküyoruz.Üzeini düzeltip,nane ve pul biberle şekil veriyoruz.

Eğer borcamınız büyük,misafiriniz çoksa 2 ölçü yapmanızı tavsiye ederim.

Afiyet Olsun.

Tarif; Sevda ÜSTEL

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder