14 Nisan 2013 Pazar

Domatesli Pilav



Domatesli Pilav



Malzemeler;

2 su bardağı pirinç
4-5 tane orta boy domates
2 çorba kaşığı tereyağ
1 tavuk bulyon


Yapılışı;

Domatesleri yıkayıp kabuklarını soyuyoruz.Daha sonra rondalıyoruz, rondonuz yoksa rende de yapabilirsiniz.Teflon tencereye tereyağını koyup eritiyoruz.Eriyince içerisine rondoladığımız domatesleri atıp suyunu çekinceye kadar pişiriyoruz.Bu sırada pirinci bir süzgece alıp bol su ile yıkayıyoruz.Nişastalı beyaz suyunu akıtana kadar.Yıkadığımız pirinçleri kenarda bekletiyoruz.Suyunu çeken domateslere 2,5 su bardağı su ve 1 adet tavuk bulyon ilave edip kapağını kapatıyoruz ve kaynamaya bırakıyoruz.Kaynayınca pirinci içerisine atıp ,ocağın altını kısıyoruz ve pişmeye bırakıyoruz.Pilav pişip göz göz olunca altını kapatıp üzerine havlu kağıt kapatıp 5 dakika demlenmeye bırakıyoruz.Demlenen pilavımızı arzu ettiğimiz şekilde servis ediyoruz.

Afiyet Olsun.

Tarif;İlkay Şişoğlu

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder