25 Nisan 2013 Perşembe

Ahtapot Sote



Bu tarif arkadaşım Tuğba'nın mutfağından. Sağ olsun hiç üşenmemiş tek tek her aşamasını fotoğraflamış.Sayesinde ahtapot nasıl temizlenir öğrenmiş olduk.Oldukça zahmetli bir iş olsa da tadı nefis olmuştur eminim,en son sunum görüntüsü şahane :)Lafı hiç uzatmadan dilerseniz tarifimizi verelim.

Ahtapot Sote


Malzemeler;

3 adet ahtapot
2 soğan
1 çorba kaşığı sirke
1 yeşil biber
1 kırmızı biber
2 diş sarımsak


Yapılışı;


Ahtapotlarımızı yıkıyoruz daha sonra resimlerde gördüğümüz gibi kesiyoruz. Düdüklü tencereye alıyoruz. İçerisine 1 adet kuru soğanı(4 e bölünmüş olarak) ve sirkeyide koyup 40 dakika düdüklüde haşlıyoruz.

Haşlanan ahtapotları resimlerde gördüğümüz gibi soyuyoruz. Doğruyoruz.Yeşil biber ve kırmızı biberi jülyen doğruyoruz.

Tencerenin içerisine sıvı yağ koyup 1 adet yemeklik doğranmış soğan ve doğranmış sarımsakları atıyoruz. Daha sonra biberleri ve ahtapotları ilave edip soteliyoruz. Tuzunu ekleyip ocağın altını kapatıyoruz. 


Dilerseniz haşlandıktan sonra bu şekilde sotelemeyip ,limon  ve  zeytin yağı ile ahtapot salatası da yapabilirsiniz

Afiyet Olsun.

Tarif ;Tuğba Dede Ortaç




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder