Bu tarif arkadaşım Tuğba'nın mutfağından. Sağ olsun hiç üşenmemiş tek tek her aşamasını fotoğraflamış.Sayesinde ahtapot nasıl temizlenir öğrenmiş olduk.Oldukça zahmetli bir iş olsa da tadı nefis olmuştur eminim,en son sunum görüntüsü şahane :)Lafı hiç uzatmadan dilerseniz tarifimizi verelim.
Ahtapot Sote
Malzemeler;
3 adet ahtapot
2 soğan
1 çorba kaşığı sirke
1 yeşil biber
1 kırmızı biber
2 diş sarımsak
Yapılışı;
Ahtapotlarımızı yıkıyoruz daha sonra resimlerde gördüğümüz gibi kesiyoruz. Düdüklü tencereye alıyoruz. İçerisine 1 adet kuru soğanı(4 e bölünmüş olarak) ve sirkeyide koyup 40 dakika düdüklüde haşlıyoruz.
Haşlanan ahtapotları resimlerde gördüğümüz gibi soyuyoruz. Doğruyoruz.Yeşil biber ve kırmızı biberi jülyen doğruyoruz.
Tencerenin içerisine sıvı yağ koyup 1 adet yemeklik doğranmış soğan ve doğranmış sarımsakları atıyoruz. Daha sonra biberleri ve ahtapotları ilave edip soteliyoruz. Tuzunu ekleyip ocağın altını kapatıyoruz.
Dilerseniz haşlandıktan sonra bu şekilde sotelemeyip ,limon ve zeytin yağı ile ahtapot salatası da yapabilirsiniz
Afiyet Olsun.
Tarif ;Tuğba Dede Ortaç
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder