25 Nisan 2013 Perşembe

Sable Bisküvi


Sable Bisküvi


Malzemeler;

8 çorba kaşığı pudra şekeri
1 yumurta
1 paket margarin ( oda sıcaklığında)
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un

Yapılışı;

Yumurta ve şeker çırpın.Sonra margarin ,un ve kabartma tozu ekleyin.Ve hamur yoğurmaya başlayın. Kulak memesi yumuşaklığında olana kadar un ilave edilip yoğurmaya devam edin.Daha sonra hazırlanan hamurdan büyük parçalar koparın,yuvarlayıp merdane ile 1-1,5 cm kalınlığın da açın.Açtığınız hamuru dilediğiniz kalıpla kesebilirsiniz.Kalıbınız yoksa çay bardağının ağzıyla da kesip şekil verebilirsiniz.
Hazırladığınız kurabiyeleri yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine sıralayarak 170 dereceli fırında pişirin.

Piştikten sonra dilerseniz bir kısmının üzerine fındık ezmesi sürerek farklı bir lezzette yaratabilirsiniz :)

Afiyet Olsun

Tarif; İlkay ŞİŞOĞLU

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder