24 Mart 2013 Pazar

Zebra Muhallebi



Hem göze hem damağa hitap eden bir tatlı yapmak istiyorsanız; renkli görüntüsüyle zebra muhallebiyi deneyebilirsiniz. İsterseniz tatlı kaselerinde isterseniz kelepçeli kalıp içine dökerek dilimleyip servis yapabilirsiniz.

Zebra Muhallebi



Malzemeler;


Vişneli Muhallebi için;
Yarım litre vişne suyu
3 yemek kaşığı buğday nişastası
4 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı soğuk su

Vanilyalı Muhallebi için,

Yarım litre süt
3 yemek kaşığı un
4 yemek kaşığı toz şeker
2 yemek kaşığı tereyağı
1 paket vanilya

Hazırlanışı,

Vişneli muhallebiyi hazırlamak için nişastayı soğuk suyla karıştırın.
Orta boy tencereye vişne suyunu alıp şeker ve nişastayı ilave edin.
Orta dereceli ateşte karıştırarak kıvamı koyulaşana kadar pişirin.
Vanilyalı muhallebiyi hazırlamak için tencereye sütü alın.
İçine; toz şeker, un, tereyağını ilave edin.
Orta dereceli ateşte karıştırarak kıvamı koyulaşana kadar pişirin.
Muhallebiyi ocaktan indirmeden hemen önce vanilyayı ekleyip karıştırın.
Vişneli ve vanilyalı muhallebiyi hafif ılınması için bekletin.
Orta büyüklükte kelepçeli tart kalıbının tabanını streç filmle kaplayın.
Kalıba 1 kepçe vanilyalı muhallebi dökün.
Vanilyalı muhallebinin tam ortasına gelecek şekilde 1 kepçe vişneli muhallebi dökün.
Muhallebiler bitene kadar bir kepçe birinden, bir kepçe diğerinden dökerek işlemi tamamlayın.
Oda sıcaklığına gelinceye kadar bekletin.
Tatlıyı buzdolabına koyup 4-5 saat dinlendirin.
Tatlı iyice soğuduktan sonra büyükçe bir cam tabağa ters çevirerek çıkarın.
Dilimleyerek servis yapın.

Püf Noktası: Nişastayı; muhallebiye eklemeden önce soğuk suyla karıştırırsanız topaklanmasını önlersiniz.

Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder