24 Mart 2013 Pazar

Ev Usulü Karışık Pizza



Bizim evde özellikle hafta sonları çok sık pişer pizza.Oğullarım ev yapımı pizzaya bayılıyorlar.Bu tarifi keşfettik keşfedeli dışarıdan pizza almaz olduk .Canları isteyince hemen "Anne Pizza" diyorlar:) Yumuşacık ve incecik hamurlu pizzadan hoşlanıyorsanız (kalın isterseniz tepsinize biraz daha fazla hamur yaymanız yeterli) buyrun tarifimizi bir deneyin.Hiç pişman olmayacaksınız inanın bana..

Ev Usulü Karışık Pizza



Malzemeler;

Hamuru için;

1 paket yaş maya
1 su bardağı ılık su
3-3,5 su bardağı un
1 çorba kaşığı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı şeker
2 çorba kaşığı süt
tuz

Sosu için;

2-3 domates rendesi
1 kuru soğan
2 diş sarımsak
kekik
nane
karabiber


Üzeri için;

Sucuk
Salam
Sosis
Kaşar peyniri rendesi
Mısır
(biber ,mantar,zeytin arzu ederseniz ilave edebilirsiniz)

Yapılışı;

Hamur için gerekli olan malzemeleri yoğurma kabımıza alıp ,kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar yoğuruyoruz.Yoğurduğumuz hamuru sofra bezine sarıp 1 saat ılık bir ortamda mayalanmaya bırakıyoruz.(Kalorifer peteğinin üzeri,soba yanı veya 50 derecelik fırın gibi) 1 saat sonra hamurumuzu açıp tekrar yoğuruyoruz ve 1 saat daha mayalanması için sarıp aynı ortama koyuyoruz. Hamurumuzun mayalanmasını beklerken sosumuzu yapıyoruz.
Sosumuz için domatesleri ,soğanı ve sarımsağı rendeliyoruz.Tavanın içerisine biraz sıvı yağ koyup önce soğan ve sarımsaklarımızı atıyoruz  ve kavuruyoruz.Daha sonra domateslerimizi ekliyoruz.Domatesler suyunu çekene kadar kavuruyoruz.Çekince kekik,nane,karabiber ve tuz ilave edip veyahut evinizde varsa pizza baharatı ilave edip bir iki daha çevirdikten sonra ocağımızın altını kapatıyoruz.Sosumuz hazır.
Sucuk,salam,sosileri ince ince kesiyoruz.Kaşar peynirimizi rendeliyoruz.Konserve mısırımızı ayarlıyoruz.Dilerseniz ince ince doğranmış sivri biber,çekirdekleri çıkarılmış siyah zeytin ve konserve mantar da koyabilirsiniz.Eviniz de hangi malzemeler  varsa.
Eğer fırınınız benimki gibi midi fırın ise mayalanan hamuru iki eşit parçaya ayırıyorsunuz.Büyük fırın ise ayırmaya gerek yok.Ayırdığımız parçalardan bir tanesini alıyoruz ve yağlı kağıt serdiğimiz tepsimize güzelce yayıyoruz bunun için biraz sıvı yağ takviyesi alabiliriz :) Sıvı yağa parmaklarınızın ucunu batırıp tepsiye yaymaya çalışırsanız daha kolay olacaktır.Bu arada yırtılırsa falan  telaş yapmayın yama yapabilirsiniz kimse anlamıyor :)
Hamuru yaydıktan sonra üzerine sosumuzu sürüyoruz ( 2 tepsıyse ıkıye ayırmayı unutmuyoruz sosu) Daha sonra üzerini malzemlerle döşüyoruz yalnız kaşar peyniri rendesini koymuyoruz.
200 derecelik fırında pişiriyoruz.Altı da malzemeler de piştikten sonra tepsimizi çıkarıp kaşar peyniri rendesini bolca atıyoruz.Tekrar fırına sokup kaşarlar eriyinceye kadar bekliyoruz.Kaşarlar eridikten sonra dilimleyip servis yapıyoruz.

Afiyet Olsun.


Tarif; İlkay Şişoğlu

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder