17 Mart 2013 Pazar

Yalancı Cezerye (Kakaolu)


Yalancı Cezerye (Kakaolu)


Malzemeler;

3 su bardağı rendelenmiş havuç
5 yemek kaşığı şeker ( tatlı sevenler 2 yemek kaşığı daha ekleyebilir)
2 pk pötibör bisküvi
1 türk kahvesi fincanı iri dövülmüş fındık
1 yemek kaşığı kakao
1 bardak su
Üzerine serpmek için hindistan cevizi

Yapılışı;



Havucu şeker ve suyla,suyunu çekip yumuşayana kadar pişirin.Pişen havuçları blendırdan geçirip püre haline getirin ve ikiye ayırıp yarısını başka bir kaba alın.Ayırdığınız havuçların birisine kakaoyu ekleyip karıştırın. Rondo da çektiğiniz bisküvilerin yarısını kakolu karışıma ekleyip yoğurun.Kalan bisküvileri sade havuçlu karışıma ekleyip onu da yoğurun ve her iki hamuru aynı büyüklükte açıp streç film üzerine üst üste yerleştirin ve rulo yapın.(sade karışım altta,kakaolusu üstte olacak).


Streç filmle sardığınız tatlıyı buz dolabında bir gece bekletin.Dilimleyin.Arzu ederseniz servis öncesi hindistan ceviziyle süsleyebilirsiniz.


Afiyet Olsun.


Tarif;Berna DERELİ




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder