18 Mart 2013 Pazartesi

Patates Kroket

Patates Kroket


Malzemeler:

6 adet patates (siz isterseniz daha az tutabilirsiniz)

4 yemek kaşığı nişasta
3 yumurta ( 1′i içine 2′si dışı için)
2 kaşık beyaz peynir rendesi
2 kaşık un
1 su bardağı galeta unu
1/2 tatlı kaşığı kara biber
tuz
kızartmak için sıvıyağ


Yapılışı:

Patatesleri haşlayıp, kabuklarını soyuyoruz ve rendeliyoruz.
Patatesin içine 1 tane yumurta kırıyoruz. Nişasta, peynir, karabiber, tuz ekleyip, yoğuruyoruz.
Diğer taraftan 2 yumurtayı çırpıyoruz ve 2 kaşık unla 1 su bardağı galeta ununu karıştırıyoruz.
Tezgahın üzerine galeta unlu karışımdan biraz yayıyoruz. Yoğurduğumuz patatesden bir parça koparıyoruz, ve patatese bu unun üzerinde oklava şekli veriyoruz.
Fazla kalın olmasın rulolar. Bir parmak uzunluğunda kesiyoruz ve yumurtaya atıyoruz, oradan da çıkartıp tekrar galeta ununa beledikten sonra kızgın yağa atıp kızartıyoruz. Dikkat edin yağ fazla yüksek ısıda olmasın, düşük seviyede kızarsın.
Sıcak tüketmenizi öneririm. 
Afiyet Olsun…


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder