18 Mart 2013 Pazartesi

Fırında Karnıbahar


Fırında Karnıbahar


Malzemeler;
1 küçük boy karnıbahar
1 su bardağı yoğurt
2 yumurta
2 yemek kaşığı silme un
1/2 çay bardağı sıvı yağ
biraz tere yağı
kaşar peyniri rendesi
tuz
pul biber(arzuya göre)

Yapılışı;



Karnı baharımızı yıkayalım,dal dal ayıralım.Makarna haşlar gibi tuzlu su da haşlayalım.Haşlanan karnıbaharlarımızı süzgece alalım ve suyunu süzdürelim.Daha sonra ısıya dayanıklı bir fırın kabının içerisine haşlanan karnıbaharlarımızı yerleştirelim.Biraz üzerine tuz serpelim.Aralarına biraz tereyağı parçacıkları koyalım.Ayrı bir yerde yoğurt,yumurta,sıvı yağ,un tuz ve arzu ederseniz pul biberi hep beraber blendır yardımıyla çırpalım.Bu karışımı karnıbaharlarımızın üzerine dökelim.Kaşarımızı rendeleyelim.Ve en üste bol kaşarımızı serpiştirelim.200 derecelik fırında üzeri iyice kızarana kadar pişirelim.

Afiyet Olsun.

Tarif: İlkay ŞİŞOĞLU

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder