17 Mart 2013 Pazar

Karnıbahar Börek

Bizim evde sık sık pişirilen bir lezzet.Börek havasında..Besleyici,doyurucu..Çocukların içindeki karnıbaharı çok anlamadığı fırın makarna zannedip yediği kandırıkçı tarif : ) İnsan anne olunca çocukları bir nebze olsun sebze yesin diye yapamayacağı şey yok öyle değil mi?Buyrun siz de tarifimizi deneyin bu besleyici yemekten ailenizi mahrum etmeyin:)

Karnıbahar Börek


Malzemeler;

250-300 gr. istediğiniz çeşit makarna
1 küçük karnıbahar
(ya da yarım büyük karnıbahar)
1/2 litre süt
2 yemek kaşığı silme un
2 yemek kaşığı tereyağ
2 yumurta
tuz
Kaşar peyniri rendesi

Yapılışı;

Makarnayı haşlayıp süzüyoruz.Karnıbaharları da dal dal ayırıp makarna gibi tuzlu su da haşlıyoruz.Bir tencerenin içerisine tereyağımızı ve unumuzu koyup pembeleşinceye kadar kavuruyoruz.Daha sonra yavaş yavaş sütümüzü ilave edip devamlı karıştırıyoruz.Biraz bu şekilde karıştırdıktan sonra tenceremizi ocağımızın yanına alıp 2 yumurtamızı içine kırıp hızlı hızlı karıştırıyoruz.İyice yumurtaları yedirdikten sonra tekrar tenceremizi ocağa alıyoruz ,tuz ilave ediyoruz ve muhallebi kıvamına gelene kadar pişiriyoruz.
Daha sonra makarna,karnıbahar ve hazırlamış olduğumuz başameli bir birine harmanlıyoruz.Kare borcama bu karışımızı döşüyoruz.Üzerine bol kaşar peyniri rendesi döküp 200 dereceli fırında pişiriyoruz.
Dilimleyip servis ediyoruz.

Afiyet Olsun.

Tarif; Berna DERELİ



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder