11 Mart 2013 Pazartesi

Sulu Biftek

Annemin mutfağından bir tarif daha.Yumuşacık, lezzetli mi lezzetli.


SULU BİFTEK 



Malzemeler;

1/2 kg. biftek
2-3 biber
3-4 domates
2 kuru soğan
1 yemek kaşığı salça
2 su bardağı su
tuz-karabiber

Yapılışı;

İlk önce etlerimizi biraz sirke ve zeytin yağı ile ovuyoruz ve bu karışımda 2 saat bekletiyoruz.Böylece etlerimiz daha yumuşak olacak.
Daha sonra yapacağımız işlem eti mühürlemek.Bunun içinde tavamızı ilk önce ıstıyoruz.Yüksek ısıdaki tavamıza etlerimizi koyup,iki yüzünüde ayni derece kızartıyoruz.Böylece etin kendine has suyunun dışarı çıkmasını engellemiş oluyoruz.


Bütün bu işlemler bittikten sonra,etleri tenceremize diziyoruz.Üzerlerine salata soğanı şeklinde kestiğimiz soğanları diziyoruz.Onun üstüne jülyen kestiğimiz biberleri  ve dilimlediğimiz domatesleri sıralıyoruz.Başka bir kapta salçalı su hazırlayıp etlerimizin üzerine döküyoruz ve pişmeye bırakıyoruz.Etler iyice yumuşayıncaya kadar kısık ateşte pişiriyoruz.Pişmeye yakın tuzunu ve karabiberini ilave ediyoruz.Biraz da böyle pişirdikten sonra sulu bifteğimiz servise hazır hale geliyor.

Afiyet Olsun.

Tarif; Serpil Ak


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder