11 Mart 2013 Pazartesi

Mercimek Çorbası



Kış aylarının vazgeçilmez çorbası.Oldukça besleyici ve lezzetli.

Mercimek Çorbası


MALZEMELER

- 1 su bardağı kırmızı mercimek

- 1 adet soğan

- 1 adet orta boy patates

- 2 adet havuç

- 1 yemek kaşığı salça

- et suyu veya bulyon

- 1 çorba kaşığı un

-tereyağı




Yapılışı;

İlk önce mercimeklerimizi süzgeçimize alıp bir güzel yıkıyoruz.Soğan,patates ve havuçlarımızı soyup ,rondalıyoruz( veya rendeliyoruz.) Mercimeklerimizi ve rondolağımız sebzelerimizi tenceremize koyup ,göz kararı et suyunu yoksa normal suyunu ilave ediyoruz (yaklaşık olarak 6-7 su bardağı).Ve mercimekler yumuşayıp,dağılıncaya kadar pişiriyoruz.Pişerken arada köpüklerini alıp atıyoruz.Pişen çorbamızın altını kapatıp,çubuk blendır yardımıyla pürüzsüz bir kıvama gelene kadar blendırlıyoruz.Ayrı bir tencereye tereyağımızı ve unumuzu koyuyoruz.Unu kavuruyoruz,kavrulan una salça ilave edip biraz daha kavuruyoruz.Ve blendırladığımız çorbamızı azar azar tenceremize döküp ,topaklanmaması için güzelce karıştırıyoruz(blendırdan yardım alabiliriz bu esnada).Eğer normal su koymuşsak içerisine et bulyon ilave ediyoruz.Tuzunu tadarak kontrol ediyoruz azsa ekliyoruz.Bir iki taşım kaynatıp servis tabaklarına alıyoruz.Servis tabağına alınan mercimek çorbamızın üzerine tereyağında nane veya kırmızı biber kavurup,çossssssss diye döküyoruz :) Küçük küçük doğradığınız bayat ekmekleri tereyağında çeviripte koyabilirsiniz nane ve kırmızı toz biber yerine.Öyle de şahane oluyor benden söylemesi.

Afiyet Olsun.




Tarif; İlkay Şişoğlu

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder