Bu tarif de Sevdacığımdan.Oldukça pratik ve lezzetli bir tarif.Gerçek mantının yerini dolduramasa da ,günler de ,misafirlikler de ikram edilebilecek şık sunumlu bir börek çeşidi. Sevda da bu sosyete mantısını harika yapar.Gelenler parmaklarını yememek için kendilerini zor tuttular. Gelin bu iştah açıcı lezzetin tarifine bir göz atalım.
SOSYETE MANTISI
Malzemeler;
1 kg yufka
300 gr. kıyma
2 adet soğan
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı k.biber
Üzeri için;
Yoğurt
Sarmısak
Tereyağı
Salça
Kırmızı toz biber
Yapılışı;
*İlk önce iç malzemesini hazırlayalım.Bunun için soğanı rendeliyoruz ve biraz sıvı yağ koyduğumuz tava da kavuruyoruz.Soğanımız pembeleşince içerisine kıymamızı koyup,kavurmaya devam ediyoruz.Tuzunu ,karabiberini ilave edip bir iki daha çevirdikten sonra altını kapatıp soğumaya bırakıyoruz.
*Yufkalarımızı tek tek yayıp,her bir yufkayı 8'e bölüyoruz.Kenarlarını içeri kıvırmadan sigara böğreği gibi sarıyoruz.Yuvarlıyoruz.
*Yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye diziyoruz.
*Dizdiğimiz böreklerin üzerine 2 yemek kaşığı sıvı yağı sürüyoruz.200 dereceli fırında üzeri kızarıncaya kadar pişiriyoruz.
*Fırından çıkan sıcak böreklerimizin üzerine 1 su bardağı et suyumuzu döküyoruz.(Normal et suyunuz yoksa bulyon da kullanabilirsiniz.)
*Kapattığımız fırının içersine tepsimizi tekrar koyup,böreklerimizin et suyunu çekmesini sağlıyoruz.
*Sarmısaklarımızı dövüp ,yoğurdumuzla karıştırıyoruz.Sarmısaklı yoğurdumuzu hazırlıyoruz.
*Tereyağını kızdırıp içerisine salça ve kırmızı toz biberimizi atıyoruz,bir iki çeviriyoruz.Böylece sosumuzu da hazırlamış oluyoruz.
*Servis tabağına aldığımız börekelerin üzerine önce sarmısaklı yoğurdumuzdan daha sonra sosumuzdan gezdirip,misafirlerimize ılık ılık ikram ediyoruz.
Afiyet Olsun.
Tarif; Sevda Üstel
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder