7 Mart 2013 Perşembe

Kedi Dili ile Tiremisu

Tiremisu;Kakao,krema ,kahve ve kedi dili bisküvisinin enfes uyumu..Bu lezzete hayır diyebilecek birisinin olabileceğini düşünmüyorum.Tiremisu İtalyan menşeili bir pasta olmasına rağmen biz Türkler tarfından da oldukça sevilen ve yapılan bir tatlı.Hazır pasta tabanı veya evde yaptığınız pandispanya ile hazırlayabileceğiniz gibi ,kedi dili bisküvisiyle de yapabilirsiniz.Biz kedi dili bisküvisini kullanmayı tercih ettik.Sevgili dostum Berna'nın annesinin tarifi,Sevda tarafından yapıldı ve benim tarafımdan görüntülenip ,aktarılıyor :)Siz sevgili blog okurlarım için tam bir ekip çalışması yaptık diyebilirim.Bizim favorimiz olan bu tarifi mutlaka denemenizi öneririm.İnternette bir çok tarifi olsa da taaa Almanyalar'dan gelen bu tarifi de mutlaka deneyin:)

TİREMİSU



Malzemeler;

2 paket kedi dili bisküvi
1 kg.süt
2 yumurta
3 türk kahve fincanı şeker
3 türk kahve fincanı un
1 paket labne
Kakao


Yapılışı;
*Herşeyden önce 1 nescafe fincanı nescafe hazırlıyoruz.1 yemek kaşığı şeker ile.Soğuması için kenara alıyoruz.
*Daha sonra  kremasını hazırlıyoruz.1 kg sütü bir tencereye döküyoruz.Üzerine yumurta,un ,şeker ilave edip tel çırpıcı ile çırpıyoruz.Ve ocağın altını yakıyoruz, koyulaşıp ,muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişiriyoruz.
*Pişen muhallebimizi kenara alıp,hafif ılıyıncaya kadar bekliyoruz.
*Ilıyan muhallebimizin içerisine labnemizi döküp,tel çırpıcı ile çırpıyoruz.Kesinlilke mikser kullanmıyoruz.
*Kedi dillerimizin bir paketini borcamımıza diziyoruz.Hazırlamış olduğumuz nescafenin yarısı ile bir güzel bisküvilerimizi ıslatıyoruz.Bu ıslatma işleminde kaşık yerine fırça kullanırsak çok daha iyi olur.
*Islanmış bisküvilerin üzerine,hazırlamış olduğumuz muhallebinin yarısını döküp yayıyoruz.Diğer paket  kedi dili bisküvilerimizi üzerine diziyoruz.
*Kalan nescafe ile ayni ıslatma işlemini uyguluyoruz.
*Tekrar muhallebi döküyoruz,güzelce yayıyoruz.
*Streçleyip buzdolabımızın normal gözüne koyuyoruz.
*Tatlımız 1 gece buzdolabında dinlenmeli.O zaman çok daha lezzetli oluyor.
*Ertesi gün servis etmeden önce üzerine kakao eliyoruz.Dilimleyip misafirlerimize ikram ediyoruz.

Afiyet Olsun.

Tarif; Sevda Üstel-Berna Dereli


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder